Over ons

Techniekschuur Lennik wil in het Pajottenland een “technische bibliotheek” aanbieden, waarbij jong en oud  kan (leren) gebruik maken van de machines in het atelier, zoals de lasercutter, 3D printer en kan experimenteren met Arduino.

De Techniekschuur Lennik mixt de doelstellingen van volgende bestaande:

•       FabLab: ‘fabrication laboratory’ is een coöperatieve werkplaats voor uitvinders en ontwikkelaars met computers, 3D-printers, lasersnijders en CNC frezen.

•       Makerspace/hackerspace is een open werkplaats waar mensen van diverse achtergronden kunnen samenkomen om materiaal en kennis te delen en om (samen) dingen te maken.

•       Repair Café: bijeenkomst waar je zelf je meegebrachte kapotte spullen kan repareren met hulp van specialisten. Doelstellingen zijn het verkleinen van de afvalberg, het behouden van kennis over repareren en het versterken van de sociale cohesie.

Klik hier voor onze verschillende deelprojecten:

Techniekschuur Lennik VZW is een initiatief van Ronald Van Ham (één van de makers in “Team Scheire”) en Heidi Cuypers. Naast ingenieur, enthousiaste fans van het Pajottenland en ouders van 2 prachtige kinderen – Britt en Kwinten – zijn wij ook de bezielers van Techniekschuur Lennik.