Workshops en meerdaagse kampen

najaar 2022 – nieuwjaar 2023

Update 12/11/2022: Inschrijven voor onze activiteiten najaar 2022-nieuwjaar 2023 kan niet meer, maar begin 2023 verzinnen we wel weer nieuwe activiteiten

Als je altijd als eerste op de hoogte wil zijn van onze activiteiten, kan je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. We sturen je dan 2 keer per jaar de lijst van toekomstige activiteiten (maar voor de rest laten we je met rust, beloofd!). Wil je je aanmelden voor onze mailinglist, geef dan een seintje op info@techniekschuur.be

Junior Techniekdag (6-9 jaar) : zaterdag 22 oktober 2022

Wie? Doelgroep: 6-9 jaar

Dit is de perfecte dag voor de nog wat jongere techniek-enthousiastelingen onder ons, die graag eens een initiatie willen volgen. In de voormiddag gaan we een beertje met pinkende oortjes solderen en in de namiddag gaan we aan de slag met de lasercutter. Iedereen kiest een tekening die hij/zij mooi vindt en dan maken we hiervan ons eigen nachtlampje.

Geen voorkennis vereist.

Waar? Techniekschuur Lennik: J.B. Van der Lindenstraat 100, Lennik

Wanneer? zaterdag 22 oktober 2022 van 9u tot 16u.

Prijs? 50 euro

Inschrijven via info@techniekschuur.be.


Herfstkamp: 9-14 jaar: donderdag 3 en vrijdag 4 november 2022 (VOLZET)

Wie? Doelgroep 9 – 14 jaar

Waarom? Heeft je dochter/zoon interesse in techniek en wil zij/hij graag in een toffe sfeer en met professionele begeleiding meer leren? Dan is onze tweedaagse in de herfstvakantie jouw ding. We maken een mooie LED sfeerlamp door te leren graveren in plexi, we solderen een coole flikkerende tol en tekenen en 3D printen een toffe pennenhouder.


Geen voorkennis vereist.

Waar? Techniekschuur Lennik: J.B. Van der Lindenstraat 100, Lennik

Wanneer? do 3 tot vr 4 november 2022. Telkens van 9u tot 16u (opvang mogelijk van 8u tot 18u).

Prijs? Dankzij steun van Pajottenland+: 75 euro voor kinderen die niet in Lennik wonen, 50 euro voor kinderen die in Lennik wonen (dankzij steun van de gemeente Lennik)

Inschrijven via info@techniekschuur.be.


Winterkamp: 9-14 jaar: van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 januari 2023 (VOLZET)

Wie? Doelgroep 9 – 14 jaar

Waarom? Heeft je dochter/zoon interesse in machines? Wil zij/hij vooral alles zelf doen? Is er een interesse in knutselen en/of techniek? Schrijf haar/hem dan in voor deze 3-daagse stage waarin we een most useless machine maken. Als je dit niet kent, kan je dit filmpje bekijken: www.youtube.com/watch?v=T6YhpW3kLiY.

Wat? We maken kennis met de lasercutter en tekenen de stukken uit op de computer. Iedereen kan zijn eigen machine personaliseren door een tekening en/of naam. Als de lasercutter alle onderdelen uitgesneden heeft, knutselen we deze in elkaar. Tijdens een hands-on sessie maken we spelenderwijs kennis met de beginselen van elektriciteit. Na een korte uitleg kunnen de kinderen met kleine sets zelf aan de slag om een motor te laten draaien of lichtjes te laten branden, al dan niet gestuurd door een schakelaar. Daarna leren we verder hoe motoren werken om daarna onze eigen motor in de machine te monteren. Na deze 3 daagse krijgt iedereen zijn eigen machine mee naar huis om vrienden en familie te verbazen.


Geen voorkennis vereist.

This image has an empty alt attribute; its file name is MostUselessMachine-1024x743.jpg

Waar? Techniekschuur Lennik: J.B. Van der Lindenstraat 100, Lennik

Wanneer? wo 4 tot en met vr 6 januari 2023. Telkens van 9u tot 16u (opvang mogelijk van 8u tot 18u).

Prijs? 150 euro voor kinderen die niet in Lennik wonen, 120 euro voor kinderen die in Lennik wonen (dankzij steun van de gemeente Lennik)

Inschrijven via info@techniekschuur.be.