Workshops en meerdaagse kampen

voorjaar en zomer 2023

Wil je 2x per jaar op de hoogte gebracht worden van onze nieuwe kampen? Schrijf je dan in op onze mailinglist via info@techniekschuur.be

Krokusvakantie: Junior Techniekdag (6-9 jaar) : maandag 20 februari 2023 (VOLZET) OF vrijdag 24 februari (VOLZET)

Wie? Doelgroep: 6-9 jaar

Dit is de perfecte dag voor de nog wat jongere techniek-enthousiastelingen onder ons, die graag eens een initiatie willen volgen. We gaan aan de slag met de lasercutter en maken een mooi fotoframe. Iedereen mag kiezen welke tekeningen hij/zij mooi vindt op het internet en dan maken we hiervan ons eigen meerlagige kader. Verder leren we ook LED lichtjes, batterijhouders en schakelaars solderen om onze kader extra te pimpen.

Geen voorkennis vereist.

Waar? Techniekschuur Lennik: J.B. Van der Lindenstraat 100, Lennik

Wanneer? maandag 20 februari 2023 OF vrijdag 24 februari van 9-16u, gratis opvang van 8-9u en van 16-18u.

Prijs? 50 euro, 40 euro voor inwoners van Lennik (dankzij steun van de gemeente Lennik)

Inschrijven via info@techniekschuur.be.


Paasvakantie : we maken een 1D-LED pingpong spel (9-14 jaar): woensdag 12 tot en met vrijdag 14 april 2023 (VOLZET)

Wie? Doelgroep 9 – 14 jaar

Heeft je dochter/zoon interesse in techniek en wil zij/hij graag in een toffe sfeer en met professionele begeleiding meer leren? Dan is onze driedaagse in de paasvakantie jouw ding, want we gaan samen een 1D-LED pong game maken. Een filmpje van 1D-LED pong kan je terug vinden op: https://www.youtube.com/watch?v=IfusxqmG5Q0. We gaan aan de slag met LED-strips, leren Arduino microcontrollers programmeren en met de lasercutter werken. Ideaal om mee naar huis te nemen en je familie of vrienden uit te dagen …

Geen voorkennis vereist.

Waar? Techniekschuur Lennik: J.B. Van der Lindenstraat 100, Lennik

Wanneer? wo 12 tot vr 14 april 2023. Telkens van 9u tot 16u (gratis opvang van 8u tot 18u).

Prijs? 150 euro, 120 euro voor inwoners van Lennik (dankzij steun van de gemeente Lennik)

Inschrijven via info@techniekschuur.be.


Zomerkamp: Robbie de robot (9-14 jaar): van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juli 2023 (volzet, mogelijkheid tot aanmelden wachtlijst) OF maandag 31 juli tot en met vrijdag 4 augustus 2023 (volzet, mogelijkheid tot aanmelden wachtlijst)

Wie? Doelgroep 9 – 14 jaar

Heeft je dochter/zoon interesse in machines? Wil zij/hij vooral alles zelf doen? Is er een interesse in knutselen en/of techniek? Schrijf haar/hem dan in voor deze 5-daagse stage workshop waarin we een heuse robot maken. De robot kan een liedjes spelen, met zijn oogjes pinken, wuiven, zijn hartje laten pinken en een tekst op het scherm tonen.

Wat? We werken met de lasercutter en leren solderen. Verder gaan met Arduino aan de slag en gaan leren hiermee motortjes, luidsprekers, schermen en LEDs te laten werken. Iedereen gaat op het einde van de week naar huis met zijn eigen gepersonaliseerde robot.
Geen voorkennis vereist.

Waar? Techniekschuur Lennik: J.B. Van der Lindenstraat 100, Lennik

Wanneer? ma 3 tot en met vr 7 juli 2023 OF ma 31 juli tot en met vr 4 augustus . Telkens van 9u tot 16u (gratis opvang van 8u tot 18u).

Prijs? 250 euro, 200 euro voor inwoners van Lennik (dankzij steun van de gemeente Lennik)

Inschrijven via info@techniekschuur.be.